För- & nackdelar

Fördelarna med att åka all inclusive känns ganska självklara, allt är bokat, betalat och klart innan man åker. Redan när du checkar in får du ditt plastarmband, symbolen för att du reser med all inclusive. Detta lilla armband ger dig tillträde till allt som ingår, från snacks, dryck och mat till hotellrum och aktiviteter. Du behöver i stort sett inte lämna hotellområdet, allt finns där du är.

Om barnen vill ha glass är det bara att hämta, vill du ha en drink är det bara att hämta en färdigblandad. Allt är serverat och redan betalat, det gör att många känner att dem verkligen tjänar på att resa på detta vis, speciellt barnfamiljer. Och visst är det skönt att slippa tänka på alla småutgifter under semestern, det springer ju annars lätt iväg massor med pengar på saker som glass, dricka med mera.

Men som med allting annat så finns det självklart nackdelar också. Det är viktigt att tänka på att man får det man betalar för, åker du på en all inclusive resa till ett hotell som är lågbudget så kommer också det som ingår vara det. Det bästa tipset vi kan ge är att inte åka på en all inclusive resa till något hotell som har mindre än tre stjärnor. Innan du bokar din resa ska du alltid kolla ordentligt vad som egentligen ingår. Ibland kan det stå all inclusive men det är ändå bara halvpension och extra kostnader tillkommer.

Maten på all inclusive resor består oftast av buffé. Därför kan det vara ett tips att inte ta lite av allt första dagen utan istället äta en rätt per dag så att man inte tröttnar på en gång. På en del resor med all inclusive så finns det flera restauranger på hotellets område som man kan välja mellan. Dock kan det vara så att man på de lite finare restaurangerna då behöver betala extra, då bara buffé restaurangen är den som egentligen ingår. När man reser på detta sätt är det även lätt att man missar saker som den lokala befolkningen har att erbjuda. Det kan vara allt från roliga marknader till små mysiga caféer som man missar för att man helt enkelt inte ser någon anledning till att lämna hotellområdet.

Med allt detta i bakhuvudet så kan du definitivt få en helt underbar semester genom att åka med all inclusive.

Vilka resor passar inte som all inclusive?

Tänk dig en whiskeyresa till Skottland. Föreställ dig mysiga skotska pubar och gästgiverier. I glaset serveras du någon centiliter med en lagrad och rökig whiskey. Orter som Speyside skulle aldrig fungera med all inclusive, det är motsatsen. Det skulle inte fungera att erbjuda fri mängd whiskey, för då skulle det bara vara de billigaste sorterna, de behöver du inte prova. Nej, vissa destinationer ska vara som de alltid varit, det ligger i deras kultur!

All inclusive till Israel?

Israel har på senaste år seglat upp som en populär charterdestination. Charterorter som Eilat och Tel Aviv kan varvas med en utflykt till Jerusalem. Läs mer på Israelresor.se.